BLUETOOTH + USB + SD + AUX IN interface / adapter voor Audi met MMI 2G High / Basic (MOST)

Model: 1605AU
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagen
Garantie: 1 jaar
Prijs: 199,50€
Excl. BTW: 164,88€
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

BLUETOOTH + USB + SD + AUX IN interface / adapter voor Audi met MMI 2G High / Basic (MOST)

Deze MMI 2G interface / audio adapter maakt het mogelijk om muziek in MP3- en WMA-formaat vanaf een USB-stick of een MicroSD kaart in CD-kwaliteit via uw autoradio af te spelen. De interface beschikt tevens over een 3,5mm AUX ingang / audioaansluiting voor externe geluidsbronnen en over een geïntegreerde Bluetooth module waarmee muziek draadloos gestreamd kan worden en handsfree kan worden gebeld.

Geschikte Audi modellen met MMI 2G High / Basic systeem:

 • Audi A4 (8K) 2008-2009
 • Audi A5 2007-2009
 • Audi A6 (4F) 2005-2009
 • Audi A8 (8E) 2002-2009
 • Audi Q7 2004-2009


Deze apparaat ondersteunt basis bedieningsfunctionaliteiten zoals (PLAY, PAUSE, NEXT, PREV, FF, REW) via MMI knoppen.

Daarnaast wordt bij het afspelen van muziek via Bluetooth de titel / artistnaam / album weergegeven op het display van uw MMI systeem.
 
Deze interface wordt aangesloten aan de achterkant van de CD-wisselaar (of vervangt een CD-wisselaar bij MMI 2G Basic systemen) op de fiber optic connector.
Voor de voeding van de interface moeten de +12V constant en de massa kabels van de interface aan de corresponderende draden van uw autobedrading worden aangesloten.

Kenmerken

 • Geintegreerde BLUETOOTH module voor het draadloos streamen van musiek in digitale kwaliteit en controle via MMI knoppen. Ondersteuning voor titel / artistnaam / album weergave op het display van MMI systeem
 • Handsfree bellen functionaliteit (carkit) en controle via MMI knoppen.
 • USB aansluiting voor het afspelen van MP3- en WMA bestanden vanaf een USB stick (USB versie 2.0, FAT32 geformateerd, max. 32Gb)
 • MicroSD kaart aansluiting voor het afspelen van MP3- en WMA bestanden (FAT32 geformateerd, max. 32Gb)
 • AUX aansluiting voor een iPod, iPhone, MP3 speler, tablet, telefoon, GPS, PSP of een andere externe geluidsbron aan het MMI glasvezel systeem voor de perfecte geluidsweergave. Let wel op dat bedienen van externe apparaten via AUX poort niet mogelijk is
 • Audio ingang van de interface betreft 3.5mm jackplug. Het analoge signaal wordt omgezet naar een optisch audiosignaal (glasvezel) waardoor de audiokwaliteit gelijk is aan die van de originele CD wisselaar
 • Uw bestaande CD-wisselaar wordt behouden en blijft volledig intact (geldt voor MMI 2G High). Of kan worden vervangen door deze interface. Bij MMI 2G Basic vervangt de interface de CD-wisselaar

Installatie

De installatie vindt plaats achter de CD-wisselaar, meestal te vinden in het dashboardkastje.
 1. Zet het contact en het MMI systeem uit
 2. Demonteer de CD/DVD wisselaar middels de volgende sleutelset: YT-Key03. Voorbeeld
 3. Sluit de stekkers van de bijgeleverde glasvezelcluster en de voedingskabels aan
 4. Zet het contact en het MMI systeem aan
 5. Druk op de knop SOURCE op het bedieningspaneel en selecteer CD om de beschikbare apparaten weer te geven. Ons apparaat is zichtbaar onder CD-wisselaar opties

Installatievoorbeelden
https://www.youtube.com/watch?v=M62P7jgvXQQ
https://www.youtube.com/watch?v=Q45sIvvTv6c


Ingebruikname

1. Om te beginnen met het afspelen van externe geluidsbronnen via de interface moet in de eerste stap op een CD / TV knop op het bedieningspaneel worden gedrukt. Druk vervolgens op knop die SOURCE functie activeert.
2. Selecteer CD uit de weergegeven lijst met beschikbare apparaten.Nadat CD is geselecteerd moet op de knop worden gedrukt die CD-wisselaar activeert (linksboven).
Let op: CD-wisselaar submenu maakt mogelijk om tussen de AUX, USB, MicroSD en Bluetooth ingang van deze interface te schakelen en tussen de disks van de magazijn van de CD-wisselaar (mist aanwezig).Deze interface onthoudt laatst geselecteerde geluidsbron en begint na het inschakelen van MMI systeem met het afspelen hiervan.

Om een nieuw apparaat met de Bluetooth module van de interface te koppelen moet de Bluetooth optie van de interface ingeschakeld staan.
Het volgende scherm wordt weergegeven als er nog geen Bluetooth apparaat met de interface is verbonden:Na het inschakelen van de Bluetooth module op de interface moet via een smartphone worden gezocht naar nieuwe Bluetooth aparaten.
Zodra deze Bluetooth interface wordt ontdekt kunt u deze koppelen.
Nadat uw telefoon succesvol is gepaird met de Bluetooth module van de interface kunt u direct beginnen met het afspelen van muziek.De interface kan zowel via een smartphone (of een andere aangesloten Bluetooth apparaat) zelf als via de MMI controlepaneel worden bediend.De interface probeert automatisch opnieuw verbinding te maken met het laatst gekoppelde apparaat. Deze functie is actief na het opstarten van MMI-systeem.

Als de verbinding niet is ingesteld, is deze functie alleen actief wanneer Bluetooth geselecteerd is uit CD-wisselaar optie als huidige audiobron.

De interface probeert met 30 seconden interval verbinding te maken met het laatst gekoppelde apparaat. In deze periode is de Bluetooth module ook zichtbaar voor verbinding met een nieuw apparaat.


Opmerking

Als er een Bluetooth carkit aanwezig is in het voertuig dan dient de 4de schakelaar op de deepswitch van de interface worden overgeschakeld op "ON" positie. Dan kunt u met de aanwege Bluetooth carkit blijven bellen. Muziek streamen gaat dan wel via deze interface.
Als er geen Bluetooth carkit aanwezig is moeten alle vier schakelaars van de deepswitch op "OFF" staan.

Omvang van levering
 • Audi MMI 2G MOST Interface
 • Glasvezel kabel
 • Bedrading voor het aansluiten van de AUX IN en de voeding
 • Microfoon
 • Handleiding in het Engels
 • 1 jaar garantie
 • Factuur